Het Belgische weer is onvoorspelbaar. Maar 1 ding is zeker: tussen december en februari durft de vrieskou al eens opduiken. Dus vraagt u zich waarschijnlijk af hoe u uw huis daartegen beschermt, en zeker oude waterleidingen. Met onze handige tips & tricks hoeft u zich geen zorgen te maken over vorstschade!
Water en riool
Zodra u weet dat de vrieskou in aantocht is, draait u best de hoofdkraan dicht. De tapkraan laat u open staan. Daardoor wordt het hele waterleidingnet ‘afgetapt’. De riolen zelf verdienen geen extra aandacht. Enkel de aansluitingen waar water kan blijven staan.
De zogenaamde ‘stankafsluiters’ van wastafels, badkuipen en douches zijn niet vorstgevoelig. Maar: het porseleinen waterreservoir van een duoblok-wc en de wc-pot zelf zijn daarentegen niet opgewassen tegen mogelijke vorst. Daarom spoelt u best de wc door wanneer u het water heeft afgesloten. Dan is de stortbak helemaal leeg.
Denk ook aan uw waterleidingen
Oude waterleidingen kunt u makkelijk beschermen tegen vriestemperaturen. Dat doet u door ze te isoleren met glaswol, polyethyleenschuim of een verwarmingskabel. Deze laatste is misschien het duurst, maar biedt het meeste zekerheid dat uw leidingen bespaard blijven van vorstschade.
Hoe u dat aanpakt? Voor isolatie met polyethyleenschuim kunt u speciale buisisolatie gebruiken. Klik ze over de buizen, en klaar is kees. Tape hebt u zelfs niet nodig!
Wat als het te laat is?
Hebben de koude temperaturen toch voor schade gezorgd in uw woonst, aan uw oude waterleidingen? Een van uw leidingen is kapotgegaan? Neem dan eens contact op met Nu Flow. Wij behandelen uw leiding met de Nu Flow coating. Deze techniek beschermt uw leidingen blijvend tegen corrosie!
Hoe maakt u uw woning en de oude waterleidingen ‘winterklaar’? Laat het ons weten op Facebook!