Waterleiding herstellen zonder breken zodat je minder water verbruikt?

Wist u al dat wij dagelijks ongeveer 110 liter kraantjeswater verbruiken? Nog erger: het overgrote deel gebruiken we voor baden of douchen en de spoeling van toiletten. Elke liter is in principe drinkwater dat we zomaar weggooien. Tijd om in actie te schieten en uw waterleiding herstellen zonder breken zodat je minder water verbruikt! Hieronder geven we u nog 5 ongeziene tips voor een nog lager waterverbruik (en minder waterproblemen zoals een lekkende waterleiding).

 1. Neem kortere douches
  Wist u al dat, indien u 1 minuut minder lang douchte, u per douchebeurt gemiddeld 10 liter water zou besparen? Van stof tot nadenken gesproken …
 2. Volg uw waterrekening op de voet
  Toiletten verbruiken ook veel water. Rijst uw waterrekening de pan uit? Dan bestaat de kans dat er iets scheelt met uw wc. Een toilet dat per minuut een vierde liter water lekt, betekent een dagelijkse verspilling van 360 liter. Dat is dus om waterproblemen vragen! Ons advies: controleer regelmatig de doorspoelbak van het toilet.
 3. Houd uw watermeter in de gaten
  Naast de waterrekening houdt u best uw watermeter in de gaten. Kijk ze regelmatig na, want dat is precies hoe u waterlekken kunt opsporen. Neem de stand van de meter op bij het begin van een periode waarin geen water wordt verbruikt (bijvoorbeeld net voor u gaat slapen). Controleer een tijdje later (in de ochtend) de meterstand. Is er een significant verschil? Ook dan kan een lek de onderliggende boosdoener zijn.
 4. Wees creatief met regenwater
  Met regenwater kunt u perfect de auto wassen, de planten water geven of het toilet doorspoelen. En onthoud: regenwater is niet alleen gratis, het bevat meestal ook minder kalk dan leidingwater!
 5. Gebruik niet té veel waspoeder voor uw wasmachine
  Wees zuinig met uw waspoeder als u de wasmachine aan het werk zet. Want hoe meer waspoeder u gebruikt, hoe meer schuimvorming er ontstaat. En daardoor moet uw wasmachine vaker spoelen. En dat betekent een hoger verbruik van zowel water als elektriciteit.

Welke speciale tips kent u nog voor waterbesparing? Deel ze met Nu Flow op Facebook !

Waterleiding herstellen zonder breken? Contacteer ons steeds met vrijblijvende informatie en/of vragen: 056 23 00 30 of info@nuflow.be

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.