Waterleidingen herstellen zonder breekwerk

Waterleidingen herstellen is ons vak

Problemen met uw sanitaire leidingen?

Bel Nu Flow, wij herstellen uw leidingen

Leidingen herstellen is ons vak. De belangrijkste gevolgen van watersnood op uw sanitaire leidingen zijn te weinig druk op het water, vochtige muren of tegels, lekken, corrosie… De problemen stapelen zich ongemerkt op en veroorzaken grote schade. Daarbij komt uiteraard het verlies van liters water. Nu Flow snelt te hulp met een uitgekiende en duurzame methode! Door plaatsing van een epoxy binnenlaag worden gecorrodeerde en geërodeerde leidingen hersteld, en dat zonder hoge uitgaven of ingrijpende werken.

Wat zijn de problemen van kapotte waterleidingen?

Hoe herstellen wij uw leidingen?

Unieke & gepatenteerde technologie

Nu Flow pakt dit probleem aan met de Nu Flow coating, een techniek die de sanitaire leidingen blijvend beschermt tegen corrosie!

Stap 1

Diagnose en opstelling herstellen leiding zonder breken
 1. De buisleidingen worden gecontroleerd op zuiverheid.
 2. Waar nodig herstellen we verbindings- en fixatiestukken.
 3. Tijdens het herstelproces worden kleppen verwijderd en tijdelijk vervangen door verbindings- en koppelstukken.
 4. Nog overblijvend water wordt afgezogen uit de leiding.
 5. We testen op lekken door lucht te pompen in het buizensysteem.
 6. Indien nodig worden tijdelijke omloopleidingen geïnstalleerd.

Stap 2

Reiniging van de buisleiding
 1. Het buizensysteem wordt gedroogd met verwarmde hoge luchtdruk.
 2. Met behulp van geconditioneerde warme lucht brengen we een niet-toxisch schuurmiddel in. Dit middel verwijdert alle roest- en corrosiedeeltjes.
 3. Het verwijderde corrosiemateriaal wordt verzameld in een opvangunit.
 4. Opnieuw wordt fijne lucht door de buizen geblazen om resterend afval en fijn stof te verwijderen.

Stap 3

Aanbrengen van binnenlaag in buisleiding
 1. Het gereinigde buizensysteem wordt eerst opnieuw opgewarmd. Op die manier creëren we een optimale inwendige oppervlakteomgeving oppervlakte omgeving (ofwel een ander woord).
 2. Met hoge druk wordt er nogmaals getest op lekken.
 3. Door middel van warmwaterluchtstroom brengen we een drinkwaterveilige epoxylaag in.
 4. Na het aanbrengen van een epoxylaag wordt er nog continu gecontroleerde lucht door het buizensysteem gestuurd om de verharding van de epoxy te bevorderen.

Stap 4

Wedersamenstelling van het systeem en evaluatie

 1. Eens de epoxylaag verhard is, worden alle kleppen en verbindingsstukken opnieuw gemonteerd op hun oorspronkelijke plaats.
 2. We testen opnieuw uitvoerig op lekken en voeren een algemene controle uit.
 3. Water, volume en doorstroming worden getest.

Laat uw leidingen herstellen

Contacteer Nu Flow om uw leidingen te laten herstellen
en ontvang GRATIS een offerte

Sanitaire leidingen herstellen zonder breken

Veelgestelde vragen

Corrosie manifesteert zich vooral door verminderde druk. Water met een roodbruine of blauwgroene kleur duidt eveneens op een probleem. Ook aan zinkgruis in het filtertje van de kranen herkent u de sporen van roest en corrosie. Opgelet: Bij recente, traditionele leidingen ziet u uiteraard geen zichtbare tekenen van corrosie, maar ook daar is het slijtageproces al begonnen.

Lekken in traditionele waterleidingen zijn onvermijdelijk. De grote oorzaak is immers het water zelf. Afhankelijk van de samenstelling en temperatuur van het water en van de druk in de leidingen kan dit proces sneller verlopen. Sowieso vertonen leidingen zonder coating reeds na twee jaar de eerste tekenen van corrosie. Deze corrosie leidt in eerste instantie tot kleine lekken die later groter worden.

De Nu Flow-coating is geschikt voor gegalvaniseerde, koper- en niet-metalen leidingen. De behandeling gebeurt steeds op dezelfde manier.

Tijdens de werkzaamheden wordt door ons team verschillende controles, waaronder een visuele controle via de aansluitpunten van uw sanitair, uitgevoerd. Op die manier kunnen wij de perfecte reiniging van uw leidingen garanderen.

Neen. Grote gaten aan de binnenkant van de leidingen kunnen niet hersteld worden met ons coating-systeem. Daarom worden beschadigde stuk tijdens het reinigingsproces door ons team vervangen.

De grote oorzaak van lekken is het water zelf. Lekken zijn dus onvermijdelijk in traditionele waterleidingen. Dit slijtageproces kan sneller verlopen naargelang de samenstelling en temperatuur van het water. Leidingen zonder coating vertonen na twee jaar al de eerste tekenen van corrosie. Dit leidt tot kleine lekken en op termijn tot grote lekkages.

Wij garanderen duurzame leidingen die beter zijn dan nieuw met ons coating-systeem dat 100% bestand is tegen corrosie en roest. 25 jaar garantie verzekerd.

Neen. Ons team doet dit voor u met een speciaal hiervoor voorziene vloerbedekking. Bovendien worden alle werkzaamheden binnenin uw woning uitgevoerd. Op die manier wordt vermeden dat modder en vuil van buiten naar binnen worden gebracht. Wij laten uw huis na zoals we het aangetroffen hebben.

Neen. Het unieke systeem laat toe uw leidingen in alle rust te vernieuwen – zonder ongemakken en zonder verstoring van uw dagelijkse activiteit.

Ja, in tegenstelling tot traditionele herstellingswerken die tijdrovend en vervelend zijn, reinigen en coaten wij uw leidingen in een mum van tijd.

Neen. De gezondheid van u en uw gezin is immers onze topprioriteit. Het epoxy-coating-systeem is Belgaqua gekwalificeerd.

Wat zeggen klanten over ons?

Referenties

Een greep uit de laatste referenties voor sanitaire leidingen herstellen zonder breken

Hartelijk dank! Het probleem met water in de kelder lijkt volledig opgelost te zijn, en bovendien is de onaangename geur in de gang en in huis volledig verdwenen. We zijn zeer tevreden met de professionele aanpak en het duurzame resultaat dat Nu Flow heeft geleverd.

Bedankt voor het supersnel afhandelen van mijn mail, en bedankt ook voor de zeer goede uitvoering van de renovatie van de waterleidingen.

Vriendelijk dank voor de uitgevoerde werken, deze zijn op zeer professionele manier uitgevoerd door jullie mensen, stipt, vriendelijk, correct, proper, nergens schade of vuil achtergelaten. En de nodige uitleg gekregen op het juiste moment, VAKWERK houden zo.

Vriendelijke dank voor de opvolging en voor de geleverde service ! Professioneel én netjes, het mag gerust eens gezegd worden.

“Ik wens Nu Flow nogmaals te bedanken voor de professionele werken. Alles werkt terug normaal, er is terug meer druk aan de aftappunten en ook het “bruine” water is verdwenen, zoals uw technieker voorspeld had.”

We zijn zeer tevreden zijn over de uitgevoerde werken en de manier waarop er gewerkt is.

Graag geef ik nog mee dat we uiterst tevreden zijn voor de uitvoering van de werken. We hebben een zeer gemotiveerde, ervaren installateur gezien die met zin en zorg zijn werk heeft gedaan, onze dank daarvoor. Hopelijk kunnen we rekenen op jarenlang plezier van de vernieuwde leidingen.

Vandaag zijn uw werknemers de afvoerbuis onder de woning komen herstellen waar ik uiterste tevreden over ben die personen leveren echt goed werk. Ik dank ook de mensen van de planning die er voor gezorgd hebben dat ik niet al te lang heb moeten wachten voor deze herstelling.

Vorige
Volgende

Sanitaire leidingen herstellen

Laatste nieuws

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.