Lekdetectie om vochtproblemen te voorkomen: 3 slimme tips

Vochtproblemen zijn geen lachertje: ze beschadigen uw woning én zijn slecht voor de gezondheid. Tijdig aanpakken, is de boodschap! Maar hoe doet u dat nu precies, vochtproblemen voorkomen? We schotelen u alvast 3 straffe tips voor en starten bij lekdetectie.

1. Spoor tijdig lekken op

Waterlekkage opsporen, niet iedereen is ermee bezig. En toch is een preventieve aanpak meer dan wenselijk. Controleer zeker of er roest in uw waterleiding zit. Deze stiekeme boosdoener veroorzaakt hoe langer, hoe grotere lekken. Gevolg: uw badkamer wordt na een tijdje het slachtoffer van lelijke vochtplekken of schimmelvorming.

En wat als het te laat is?

U hoeft zeker niet zelf te beginnen klussen. Nu Flow maakt gebruik van geavanceerde technieken voor lekdetectie. Er is zelfs geen breekwerk nodig: u ondervindt amper hinder!

2. Ventileer uw woning

Uw woning heeft nood aan voldoende ventilatie. Reden: de vochtige lucht moet worden afgevoerd. Anders kampt u vroeg of laat met vochtellende. Hoe u uw woonst precies ventileert? Dat hangt af van de ouderdom én van het type woning. Gaat het om nieuwbouwwoningen of grootschalige renovaties, dan is een ventilatiesysteem zelfs verplicht. Beschikt u niet over een dergelijk systeem? Dan kunt u de ramen een tijdje op een kier zetten.

En wat als het te laat is?

Dan is het belangrijk om alsnog snel in actie te schieten. Afhankelijk van het soort vochtprobleem, zal Nu Flow een geschikte bestrijdingsmethode kiezen. Los vandaag nog uw vochtproblemen op!

3. Vermijd koudebruggen

Een koudebrug is het gevolg van gebrekkige isolatie. Een soort van figuurlijk bruggetje tussen het klimaat in uw woning en de buitenlucht, zeg maar. Niet alleen laat zo’n brug de warmte uit uw woning, ook zorgt het voor condensatie. En een warme binnentemperatuur + een lagere buitentemperatuur = schimmel.

En wat als het te laat is?

Schimmelvorming of andere vochtproblemen? Nu Flow weet van aanpakken: haast elke techniek is mogelijk zonder graaf- of breekwerk!

Contacteer ons voor lekdetectie, bijkomende informatie en/of vragen: 056 23 00 30 of info@nuflow.be. Of volg de laatste updates via Facebook en/of LinkedIn

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.