Een waterlek veroorzaakt een abnormale hoge waterfactuur!

Abnormaal hoog water verbruik kan verschillende oorzaken hebben. Misschien zijn er bewoners bijgekomen, of neemt elk gezinslid kortelings elke dag een bad. Is dit niet het geval? Dan heeft u waarschijnlijk een waterlek. Lekt er een kraan? Blijft uw toilet doorlopen? Dan is er een zichtbaar waterlek. Ziet u het niet meteen, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een verborgen lek.

Check het waterlek!

Schrijf de meterstand op voordat u gaat slapen. Maak dat niemand water verbruikt die nacht en bekijk dan de meterstand opnieuw in de ochtend. Zijn er cijfers veranderd? Dan heeft u wellicht een lek en sluit u best de hoofdkraan.

Ik heb een verborgen waterlek! Wat nu?

  • Bel de watermaatschappij:
    De eerste controle is gratis. Dit is slechts een oppervlakkige controle. Als zij vermoeden dat er een lek is, neem contact op met NuFlow.
  • Bel NuFlow onmiddellijk: 056 23 00 30 of info@nuflow.be

Bij een lek kunnen de problemen zich in snel tempo opstapelen. Tijd voor actie! We beschikken over de meest geavanceerde methodes voor het opsporen van waterlekken. Bekijk hier onze werkwijze. Alle technieken zijn mogelijk zonder graaf- of breekwerk. Zo vermijden we onnodige kosten en hinder!

Vraag naar een dubbeltje van het verslag en naar de beelden van het cameraonderzoek, neem foto’s indien nodig.

  • Contacteer opnieuw uw watermaatschappij en leg het bewijsmateriaal voor.

De watermaatschappij kan een deel van de waterfactuur betalen onder bepaalde voorwaarden. Dit is een ‘verzoek tot minnelijke schikking’. Een voorwaarde is bijvoorbeeld als uw jaarverbruik 3 keer zo hoog is als het gemiddeld jaarverbruik. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Vlaamse Milieumaatschappij. Heeft u waterschade opgelopen? Dan komt de brandverzekering tussen.

Hebt u bijkomende vragen of wenst u informatie met betrekking tot detectie van lekken of herstelling van leidingen? Contacteer ons vrijblijvend op 056 23 00 30 of info@nuflow.be

Volg steeds de laatste updates via onze Facebook-pagina.

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.