Waterleidingen vernieuwen door verkalkte leidingen; een eigenzinnig natuurverschijnsel

Stroomt het water heel slapjes? Springt uw boiler constant af? Dan is het goed mogelijk dat uw leidingen verkalkt zijn en eventueel de enige oplossing is: uw waterleidingen vernieuwen!

Wat is kalk?

Kalk of calciumcarbonaat verkrijgt u door water te verwarmen, dan neemt de oplosbaarheid van het water af en zet het calciumcarbonaat zich af aan de wanden. U kunt dit bijvoorbeeld gemakkelijk zien aan een verwarmingselement van een waterkoker.

Een ontkalker plaatsen lost het probleem van voordien opgehoopte kalk niet op. Begin in ieder geval de zeefjes van uw kranen los te draaien en te reinigen. U kunt ze bijvoorbeeld een nachtje in azijn leggen.

Vaak is de aansluiting van de warmwaterleiding op de boiler dicht gekalkt, neem dan contact op met NuFlow. De verstopping kan zich ook op andere plaatsen bevinden.

Ga vooral niet zelf gaan ontkalken, er zijn leidingen uit inox, lood, koper en gegalvaniseerde leidingen: u kunt schade aanrichten bij een foute werkwijze. NuFlow reinigt de buisleiding zonder toxische middelen en brengt een epoxy coating aan, zo is de leiding blijvend beschermd tegen kalkaanslag. De leiding is de volgende dag alweer bruikbaar. Bekijk hier onze werkwijze.

Hebt u bijkomende vragen of wenst u informatie omtrent waterleidingen vernieuwen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 056 23 00 30 of info@nuflow.be

Volg steeds de laatste updates via FacebookYouTube of LinkedIn

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.