Vochtproblemen na renovaties? Zo lost u dat op

Ervaart u bijvoorbeeld een jaar na oplevering van uw renovatie vochtproblemen dan is zowel de aannemer (uitvoeringsfout) als de architect (ontwerpfouten) aansprakelijk. Beiden vallen onder 10 jaar aansprakelijkheid voor lichte verborgen gebreken en voor ernstige bouwgebreken die de stabiliteit van uw woning in gevaar brengen.

Hoe lost u dit op?

  1. Verwittig eerst en vooral uw verzekering.
  2. Stel je schadedossier samen (foto’s kunnen hierbij een grote hulp bieden).
    – Laat het vochtprobleem vaststellen door een specialist ter zake. De vochtspecialist kan daarbij ook de oorzaak van het vochtprobleem vaststellen.
    – Vraag offertes op, om de schade te herstellen.
  3. Leg het dossier voor aan uw aannemer en uw architect en probeer alle discussies te vermijden door in compromis het probleem op te lossen.
  4. Weigeren beiden toch enige medewerking of weigeren ze hun plicht te vervullen, dan raden we u aan een advocaat onder de arm te nemen en hen in gebreke te stellen.

Hebt u vragen en/of wenst u bijkomende informatie? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: info@nuflow.be of 056 23 00 30. Of kom langs op zondag 4 oktober 2015 tijdens de Voka Open Bedrijvendag van 10 tot 17 uur. Iedereen welkom in onze nieuwe gebouwen: Dragonderdreef 1, 8570 Anzegem (Vichte)

Volg steeds de laatste updates via FacebookLinkedIn of YouTube

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.