Heb ik thuis hard water of zacht water? En wat zijn de gevolgen daarvan?

Ons drinkwater komt uit de aarde en in deze aardlagen bevinden zich allerlei zouten en mineralen. Hoe meer mineralen, hoe meer calcium (kalk) aanwezig is in het water. Soortgelijk water noemt men ‘hard water’. Hoe harder het water, hoe meer kalkaanslag er ontstaat: dit natuurverschijnsel kan verstopping veroorzaken.

Hoe zachter het water, hoe agressiever dit water. Wanneer water door uw leidingen stroomt, dan gaat het in het water aanwezige zuurstof ervoor zorgen dat de metaaldeeltjes in de leiding worden weggevreten en er corrosie of roest water ontstaat. Als er genoeg calcium in het water aanwezig is dan vormt deze een beschermlaagje zodanig corrosie kan tegen gehouden worden.

Niet te hard, niet te zacht is ideaal: de guldenmiddenweg is hier dus van toepassing.

Hoe hard is mijn water?

Waterhardheid wordt uitgedrukt in Franse graden.

0 – 7 °F : heel zacht
7 – 15 °F : zacht
15 – 22 °F : gemiddeld
22 – 32 °F : vrij hard
32°F en hoger : zeer hard

Hier kunt u de hardheid van het water bij uw drinkwaterbedrijf bekijken en vervolgens uw stad of gemeente selecteren. Wilt u het zelf testen dan kunt u test strips kopen, die zijn online te vinden of bij een vijver-aquarium winkel.

Het water mag maximaal 67°F en minimaal 15°F bedragen. Een bepaalde hoeveelheid calcium in het water is gezond voor het menselijk lichaam.

Heeft u last van te hard water of roest water? Bel NuFlow

Onze werkwijze?

  • Camera-onderzoek om het corrosie of kalk probleem te detecteren (op die manier brengen we alles in kaart).
  • Vervolgens reinigen en drogen we de beschadigde leidingen.
  • Tot slot beschermen we de leidingen met een techniek van epoxy coating die alle lekken dicht en de leidingen herstelt en beschermt in de toekomst. Epoxy coating is een coating op basis van epoxyhars en biedt een beschermende functie (het dekt alle breuken, lekken…).

Contacteer ons vrijblijvend voor bijkomende informatie en/of vragen of volg de laatste updates via FacebookLinkedIn of YouTube.

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.