De truken van het ontstoppen

Lokale verstoppingen zijn zelf te verhelpen, echter hiervoor dient u handig te zijn en te beschikken over gereedschap. Voor totale verstoppingen kunt u best professionele hulp inschakelen, want in deze gevallen is er verstopping in meerdere afvoerleidingen en is het moeilijk om vast te stellen waar het probleem zich precies bevindt.

Er is in Vlaanderen een grote groep aan doe-het-zelvers, hier volgen alvast de methoden die zij ontwikkeld hebben om verstopping te verhelpen.

  • De ontstopper: De zuignap op een stok is het icoon van de ontstopping, met een paar stevige pompende bewegingen krijgt u het vuil snel los. Ook kunt u bijvoorbeeld de sifon uiteen draaien en schoon maken, u schrikt hoeveel vuil er zich daar soms in ophoopt. Maar in beide gevallen heeft u het geluk nodig dat het punt van verstopping zich dichtbij bevindt.
  • De tuinslang : Sommigen brengen de tuinslang naar binnen en duwen die zo ver mogelijk de leiding in. Niet echt praktisch, want wat doet u met een bocht van 90°?
  • De ontstoppingsveer: Doeltreffend, maar vaak geraakt u niet ver genoeg om het punt van verstopping te bereiken.
  • Emmers water: Continu emmers water in de gootsteen of het bad gieten en zo brengt u druk op de plaats van de verstopping. Helaas, in vele gevallen is de verstopping te sterk en komt het water gewoon omhoog.
  • Chemische ontstoppers : Een nadeel van dit middel is dat het vaak erg slecht is voor het milieu en dat het gemakkelijk schade kan toebrengen aan de leidingen. Lees er hier meer over.
  • Azijn en soda: Dit is alvast een milieuvriendelijkere methode: azijn en soda oplossen in kokend water, dit mengsel door de verstopte afvoer gieten en vervolgens een half uur laten inwerken. Om af te sluiten spoelt u de afvoer door met kokend water. Bij deze methode is het oppassen voor verstoppingen waarbij de buizen over lange lengtes dicht gekoekt zijn met zeep of vetresten. Als die bijtende soda er niet doorheen kan en bijgevolg blijft staan dan versteend het.
  • De telefoon nemen en NU FLOW bellen: Goed idee!

Nu Flow is gespecialiseerd in efficiënte rioolontstopping zonder onnodige overlast of schade. Wij reinigen diverse soorten afvoer: van sanitaire afvoerbuizen tot riolering en septische putten of regenputten. Ook rioolontstopping op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals in appartementen, vormt voor ons geen probleem.

Hebt u bijkomende vragen of wenst u informatie met betrekking tot ontstoppen of verstoppingen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 056 23 00 30 of info@nuflow.be

Volg steeds de laatste updates via FacebookYouTube of LinkedIn

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.