Uw huis, regenpijpen en regenwaterput klaar voor het herfstweer!

De herfst brengt regen, vallende bladeren en schommelende temperaturen, wat verstoppingen en schade aan regenpijpen en regenwaterputten kan veroorzaken. Bestaande lekkages worden door de regenval snel merkbaar. Voorkom overstromingen en waterschade met deze tips!

Controleer uw regenpijpen op lekken

Tijdens de droge zomermaanden kunnen kleine scheurtjes of beschadigingen in uw regenpijpen onopgemerkt blijven. Zodra de herfstregens beginnen, kunnen deze problemen snel escaleren tot vervelende lekkages.

  • Inspecteer uw regenpijpen grondig op barsten, scheuren en losse verbindingen.
  • Heeft u twijfels of vermoedt u onzichtbare schade? Nu Flow biedt camera-onderzoek aan waarmee we snel en efficiënt de staat van uw regenpijpen kunnen controleren.
  • Repareer kleine schade met speciale afdichtingskit of neem even contact met ons op als er grotere problemen worden ontdekt.

Tip: Met een duurzame epoxy liner kunnen wij lekkende of beschadigde regenpijpen van binnenuit herstellen zonder dat ze vervangen hoeven te worden en zonder dat er kap- of breekwerk.

Vergeet uw regenwaterput niet!

Uw regenwaterput speelt een cruciale rol in het opvangen en afvoeren van regenwater tijdens de herfst. Een goed functionerende regenwaterput kan overstromingen helpen voorkomen en water opslaan voor later gebruik. Echter, de herfstregens kunnen zwakke plekken in de put zichtbaar maken, zoals lekken of verzakkingen.

  • Inspecteer uw regenwaterput op mogelijke verzakkingen of scheuren.
  • Nu Flow biedt onderzoek aan om lekken in de regenwaterput vroegtijdig op te sporen, voordat er grotere schade ontstaat.
  • Heeft u te maken met een verzakte regenwaterput? Nu Flow kan verzakte putten ophogen en stabiliseren, zodat ze weer optimaal functioneren.
  • Regenwaterputten met barsten of scheuren kunnen wij hercementeren om ervoor te zorgen dat de put weer waterdicht is en lang meegaat.

Tip: Het is belangrijk om de regenwaterput schoon te houden. Verwijder opgehoopt vuil en bladeren uit de filter om verstoppingen en wateroverlast te voorkomen.

Verwijder vallende bladeren en ander vuil

De herfst brengt niet alleen regen, maar ook veel vallende bladeren met zich mee. Deze bladeren kunnen zich ophopen in uw regenpijpen, waardoor het water niet meer goed kan wegstromen. Dit kan leiden tot verstoppingen, overstromingen en uiteindelijk waterschade aan de gevel van uw huis of zelfs binnenshuis.

  • Reinig regelmatig uw regenpijpen, vooral na een periode met veel wind of regen.
  • Heeft u een moeilijk bereikbare regenpijp of weet u niet zeker of er een verstopping is? Nuflow kan met camera-inspecties exact vaststellen waar verstoppingen zitten, zodat u gericht kunt handelen.
Zorg voor een goede afwatering rondom uw huis

Herfstbuien kunnen intens zijn, en zonder een goed afwateringssysteem kan overtollig water zich rond uw huis ophopen en leiden tot funderingsschade of wateroverlast in de kelder.

  • Controleer of uw regenpijpen goed zijn aangesloten op een afvoersysteem dat water van uw huis wegvoert.
  • Zorg ervoor dat afvoerputten en straatkolken in uw tuin of oprit vrij zijn van bladeren en vuil om wateroverlast te voorkomen.
  • Heeft u terugkerende problemen met de afvoer van regenwater? Nu Flow kan een grondige controle van uw afvoersystemen uitvoeren en eventuele verstoppingen of lekken detecteren en herstellen.
Let op waterdichtheid van ramen en deuren

In de herfst kan regen door kieren en gaten rond ramen en deuren naar binnen sijpelen, vooral tijdens harde wind en stormen. Dit kan leiden tot vochtproblemen, schimmelvorming en schade aan het interieur.

  • Controleer of alle ramen en deuren goed sluiten en of de afdichtingen nog intact zijn.
  • Vervang versleten kitranden en voeg eventueel tochtstrips toe om te voorkomen dat regenwater binnendringt.
Voorkom binnendringend water door goede isolatie

Het kan tijdens de herfst ook plotseling flink afkoelen. Goede isolatie helpt niet alleen om uw huis warm te houden, maar voorkomt ook dat condens zich ophoopt, wat kan leiden tot schimmelvorming.

  • Controleer of de isolatie in uw muren en dak voldoende is om vocht buiten te houden.
  • Zorg voor goede ventilatie in vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer en kelder, om vochtproblemen te voorkomen.
Laat de herfst u niet verrassen!

Het kan tijdens de herfst ook plotseling flink afkoelen. Goede isolatie helpt niet alleen om uw huis warm te houden, maar voorkomt ook dat condens zich ophoopt, wat kan leiden tot schimmelvorming. Met deze praktische tips voorkomt u veelvoorkomende problemen die het herfstweer met zich meebrengt. Regenpijpen, dakgoten en afvoersystemen spelen een cruciale rol bij het beschermen van uw woning tegen waterschade.

Heeft u een vermoeden van lekkage, een verstopte regenpijp, of wilt u gewoon zeker zijn dat uw afvoersysteem goed werkt?

Neem contact met ons, Nu Flow staat klaar om u te helpen met camera-inspecties en effectieve reparaties, zodat u onbezorgd kunt genieten van het prachtige herfstseizoen.

Deel dit bericht:

Meer nieuws

Meer informatie?

Neem vandaag nog contact op en we helpen je zo snel mogelijk verder!

Onze oplossingen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.